Norsk  English  Deutsch
Helgeland
Steder
Temaer

Nyttig Info

 
Turistinformasjon Helgeland
Destination Helgeland Turistkontor
Helgelandskysten Turistkontor
Polarsirkelen Turistkontor
Kystriksveien Turistkontor
This text is replaced by the Flash movie.
Helgelandskysten

Det er til sammen 18 kommuner på Helgeland. Innfallsport til Helgelandskysten langs Kystriksveien fra sør er Bindal. Videre snor kystveien seg opp gjennom kystkommunene Sømna, Brønnøy, Vevelstad, og med Vega et lite øyhopp utenfor kystbyen Brønnøysund. Brønnøysund er sentrum i den sørlige delen av Helgelandskysten.

Turen går videre til Sandnessjøen i Alstahaug kommune. Sandnessjøen ligger ved foten av fjellkjeden «De syv søstre» og er sentrum for den midtre delen av Helgelandskysten. Fra Sandnessjøen ligger veien åpen til å utforske en av de 12000 øyene i øyriket rundt øykommunene Dønna og Herøy.

Nesna kommune er innfallsport til polarsirkellandet. Denne nordre delen av Helgelandskysten består forøvrig av kommunene Lurøy, Rødøy og Træna med de kjente øytoppene Rødøyløva og Hestmannen som naturlige reisemål i tillegg til øysamfunnet Lovund ute i havgapet.

Indre Helgeland

Kommunene Grane, Hattfjelldal og Vefsn utgjør de sørlige innlandskommunene på Helgeland. Fra Porten til Nord Norge ved Nordlandsgrensa går E6 videre til Mosjøen i Vefsn kommune, før den passerer over Korgenfjellet og inn i Hemnes. Hemnes og Rana er de to nordligste kommunene på indre Helgeland, med Mo I Rana som sentrum. Rana er innfallsporten til Svartisen fra sør.

Etter å ha passert Rana møter E6 saltfjellet på veien videre mot Bodø.
Kommuner kyst - langs Kystriksveien
:Bindal
:Sømna
:Brønnøy
:Vega
:Vevelstad
:Alstahaug
:Leirfjord
:Herøy
:Dønna
:Nesna
     - Hugløya
     - Tomma
:Lurøy
     - Lovund
     - Sleneset
:Træna
:Rødøy
Kommuner innland - langs E6
:Grane
:Hattfjelldal
:Vefsn
:Hemnes
:Rana
Byer
:Brønnøysund
:Sandnessjøen
:Mosjøen
:Mo I Rana